Collaboration & Social Enterprise

Samenwerken is steeds belangrijker. Zowel intern als extern moet vlot en efficiënt informatie kunnen worden uitgedeeld.

Meer en meer verwachten medewerkers om hun persoonlijke sociale media ervaringen uit te breiden naar hun werkomgeving. Portals en oplossingen om samen te werken zijn dan ook meer geworden dan een plek om gewoon documenten op te slaan. Werknemers hebben een centrale plek nodig om te communiceren en samen te werken. Met een focus op het beheer van kennis en mensen, biedt ‘social computing’ medewerkers nu de hulpmiddelen voor een snelle en efficiënte en directe communicatie.

'Virtueel' samenwerken

Ondernemingen krijgen momenteel vaak te maken met ‘virtuele teams’. Hierbij ligt de uitdaging in het managen van deze teams omdat ze voortdurend van samenstelling wijzigen en er vaak ook mensen van buiten de eigen organisatie in participeren.

Virtuele teams worden snel gevormd, wijzigen veel en hebben vaak geen “organisatorische” gelaagdheid, waardoor naar meerdere belanghebbenden moet worden gerapporteerd. Als teams daarbij ook nog over meerdere organisaties en geografische regio’s verdeeld zijn, wordt de zichtbaarheid en beschikbaarheid van data, output en processen nog belangrijker.

‘Social computing’ helpt u om de productiviteit van deze teams te verbeteren door het bieden van een extra dimensie in de “ongestructureerde” samenwerking. Fora waar gedachten en ideeën worden uitgewisseld, wiki’s waar concepten worden uitgewerkt, een ‘zoek en vind’-functie die helpt in het vinden van experts en expertise over het gehele domein, live communication die samenwerking over geografische grenzen heen faciliteert. Waar mensen eerst geïsoleerd middels e-mail en via een “G-schijf” hun informatie moesten delen, bieden social computing technologieën een enorme stap vooruit.

Voor Yamagata Europe is SharePoint het ideale platform om mensen, teams en informatie te verbinden.

Geert Benoit, CEO Yamagata Europe

Lees de volledige klantgetuigenis.

Waarom samenwerken met Savaco?

Savaco is expert om de communicatie en samenwerking binnen uw organisatie te vereenvoudigen. De integratie van social computing speelt hierbij een belangrijke rol. Spreek met ons over de mogelijkheden en maak uw bedrijf klaar voor de social computing uitdagingen van vandaag en morgen.

Savaco beter leren kennen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We maken graag tijd voor u vrij.

Contact opnemen